Emoji’s helpen 4 op de 5 kinderen om hun gevoelens te uiten

Geplaatst op 24 August 2017 om 12:03 door Joeri Vermeer

1742 keer gelezen

Kinderen vinden het lastig om over hun gevoelens te praten, blijkt uit onderzoek door DirectResearch in opdracht van PLUS voor De Kindertelefoon. Bijna twee derde (64%) van de ondervraagde kinderen geeft aan moeite te hebben om gevoelens te delen en ongeveer de helft (49%) weet soms niet wat ze met gevoelens moeten doen. 83% van de kinderen geeft aan dat emoji’s helpen om gevoelens duidelijker te maken. 17% geeft aan zijn of haar gevoelens met emoji’s zelfs beter te kunnen uiten.

Emoji’s
Ruim 4 op de 5 kinderen geeft aan dat emoji’s helpen om gevoelens duidelijk te maken. In gesprekken via e-mail, WhatsApp, Chat of SMS geeft bijna de helft van de kinderen aan liever emoji’s te gebruiken dan hun gevoelens met woorden te beschrijven. Vanaf 27 augustus kunnen consumenten sparen voor 24 verschillende emoji’s bij PLUS.

Afleiding zoeken om gevoelens een plek te geven
Als kinderen blij of verdrietig zijn uiten ze dat vooral door te lachen, huilen of te schreeuwen. 91% van de kinderen geeft aan dat iedereen het mag weten als ze blij zijn. Geluksmomenten gaan vaak over leuke uitstapjes/vakantie, familiegebeurtenissen (verjaardag/geboorte) of over het krijgen van cadeaus.

Opgelucht
Het uiten van emoties zorgt voor rust en een opgelucht gevoel. Kinderen hebben vooral behoefte aan een luisterend oor. Ouders zijn voor verreweg de meeste kinderen (86%) het eerste aanspreekpunt, maar vooral meisjes luchten hun hart ook vaak bij vrienden/vriendinnen (39%).

Reageren