PLUS verbetert welzijn van meer dan 2 miljoen dieren per jaar

Geplaatst op 20 October 2017 om 14:34 door Joeri Vermeer

2301 keer gelezen

Meer dan 2 miljoen dieren per jaar hebben een beter leven gekregen doordat PLUS is overgestapt naar vlees met 1- of meer sterren van het Beter Leven keurmerk. Het gaat om 5.000 runderen, 150.000 varkens en 2.000.000 kippen per jaar*. Om dit te kunnen realiseren, werkt PLUS intensief samen met de PLUS boeren die werk maken van dierenwelzijn.

Tijdens de Beter Leven week van 23 tot en met 29 oktober wordt stilgestaan bij de aandacht die de PLUS boeren hebben voor het dierenwelzijn. PLUS boer Henk Broeders wordt - als symbool voor alle boeren - bedankt met een persoonlijk kunstwerk. Van alle primaire shoppers zijn PLUS klanten het meest bekend met het Beter Leven keurmerk. Bovendien wordt het aanbod van diervriendelijkere producten bij PLUS het hoogst gewaardeerd, namelijk met een 7,2 (bron: GfK, in opdracht van de Dierenbescherming).De Dierenbescherming is zeer te spreken over het diervriendelijke assortiment van PLUS. Marijke de Jong, programmamanager van het Beter Leven keurmerk bij de Dierenbescherming is met name positief over de breedte van het sterrenaanbod, waarbij opvalt dat PLUS er qua diervriendelijkheid een schepje bovenop doet. “Naast het basissassortiment met één ster zie je dat bij PLUS het rundvlees altijd minimaal twee sterren heeft, en dat is bij eieren ook het geval. Dat is natuurlijk fantastisch.”

Van boer tot en met eindproduct
PLUS houdt van goed eten. Het liefst lekker én verantwoord. Om dat te realiseren heeft PLUS aandacht voor dierenwelzijn, herkomst en kwaliteit. “We zien het als onze verantwoordelijkheid om alle stappen in de keten te regisseren en hierop toe te zien.” zegt Denise Dijkhof, senior categorymanager bij PLUS. “Wij borgen het gehele proces: van de boer tot en met het eindproduct. Iedere stap in de keten wordt gecontroleerd om dierenwelzijn en kwaliteit te garanderen.”

PLUS vindt het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming belangrijk en wil dit maximaal onder de aandacht brengen bij de consument. Daarom is diervriendelijker vlees bij PLUS vaak in de aanbieding. Vlees met het Beter Leven keurmerk wordt door PLUS veel vaker gepromoot dan door de andere supermarkten (bron: foldermonitor Wakker Dier).

Reageren