PLUS hoogste Fairtrade premie in 2015

Geplaatst op 4 February 2016 om 14:24 door Joeri Vermeer

1222 keer gelezen

PLUS heeft meer dan 1 miljoen dollar aan Fairtrade premie afgedragen in de Nederlandse supermarktwereld.

PLUS is van alle Nederlandse supermarkten, de supermarkt die het grootste aantal producten verkoopt met het Fairtrade logo. Dat blijkt uit impactonderzoek van Stichting Max Havelaar.
In 2015 droeg PLUS ruim 1,2 miljoen dollar aan premies aan boerenorganisaties in ontwikkelingslanden zoals Colomobia of Sri Lanka.

Peter d'Angremond, directeur Stichting Max Havelaar constateerde: "Wij zijn erg blij met de hoge afdracht die PLUS het afgelopen jaar heeft kunnen realiseren. Uit ons onderzoek blijkt dat de klanten van PLUS weten dat plus zo verantwoord bezig is, en het vooral ook waarderen. We hopen daarom dat andere supermarkten het goede voorbeeld van PLUS zullen volgen."

Top 5 Fairtrade producten
Als meest verantwoordelijk supermarkt stimuleert PLUS haar klanten graag met het maken van bewustere keuzes.
Het is de bedoeling dat er in de toekomst steeds meer Fairtrade producten in de schappen van de PLUS supermarkten komen te liggen.
In 2015 zorgce de verkoop van PLUS huismerk koffie voor bijna de helft van de Fairtrade afdrachten van PLUS, namelijk bijna zeshonderdduizend dollar.
Op de tweede plaats stonden de Fairtrade bananen.
Daarna kwam als derde plaats thee, als vierde plaats chocolade en als vijfde plaats eindigde ananas.

100% Fairtrade
PLUS was de eerste Nederlandse supermarkt die in 2010 overstapte op 100% Fairtrade gecertificeerde bananen. Inmiddels is het Fairtrade gecertificeerde aanbod vergroot.
De bedoeling is dat PLUS samen met Stichting Max Havelaar het assortiment met Fairtrade producten gaat vergroten. Met dit plan worden lokale ondernemers van PLUS betrokken.


Reageren