Boerenkaas bij PLUS bereid met weidemelk

Geplaatst op 15 September 2016 om 12:42 door Test Bijenkorf

1161 keer gelezen

Koeien horen in de wei, dat vinden de kaasboeren van GIJS ook. Zij vinden een goede gezondheid voor de koe erg belangrijk en die is ook belangrijk voor een goede boerenkaas, daarom proberen ze de koeien zoveel mogelijk buiten te laten grazen.

Dat deden ze altijd al, maar nu zijn alle GIJS-boeren gecertificeerd met het Weidemelk-certificaat. Dat is knap in Nederland, want normaal wordt alleen de productielocatie gecertificeerd en niet de boer zelf. Aan het keurmerk kan je zien dat de koeien tijd genoeg hebben om buiten te grazen. Van de weidemelk die de koeien geven, word de specialiteit gemaakt: boerenkaas.

Goed eten, daar houdt net als PLUS, ook de boeren van GIJS van. Goede boerenkaas begint bij goede melk en daarvoor is de gezondheid van de koe erg belangrijk. De koeien lopen hiervoor veel in de wei, maar krijgen natuurlijk ook een goede voeding. Van de verse weidemelk van eigen koe, wordt de kaas meteen geproduceerd op de boerderij.
De melk houdt haar natuurlijke eigenschappen en krijgt een heerlijk volle en krachtige smaak, perfect voor boerenkaas!

Hoe langer de kaas rijpt, hoe ouder hij wordt. Elke kaas krijgt door de natuurlijke processen zijn eigen smaak. Bij PLUS liggen verschillende soorten GIJS boerenkaas in het schap.
Reageren