Samenwerking PLUS en Voedselbanken

Geplaatst op 1 December 2016 om 15:00 door Test Bijenkorf

1006 keer gelezen

PLUS en Voedselbanken Nederland hebben samen een nieuwe overeenkomst gesloten. Dat houdt in dat de bestaande samenwerking geïntensiveerd wordt. Er is vastgelegd dat producten die niet meer geschikt zijn voor verkoop maar wel voor consumptie, ter beschikking worden gesteld. Dit kunnen producten zijn waarvan de verpakking foutief of beschadigd is.

Ook worden ondernemers van PLUS geholpen en actiever gestimuleerd om de samenwerking met de voedselbanken uit te breiden. Dan kunnen er later ook meer producten gedoneerd worden, duidelijk communiceren met de winkels helpt daar ook bij.

“Dankzij deze structurele samenwerking kunnen we de voedselpakketten van veel klanten verrijken met waardevolle producten als vlees en verse groenten. Ook de PLUS Huismerk-artikelen zijn een welkome aanvulling om de 35.000 pakketten die we wekelijks maken, goed te kunnen vullen”, aldus Willem van Prooijen, teamcoördinator voedselverwerving en bestuurslid Voedselbanken Nederland.

Rowell Versleijen, directeur Logistiek van PLUS Retail en vanuit het PLUS Greenteam verantwoordelijk voor het thema ‘een beter milieu’: “Als PLUS staan we voor goed eten voor iedereen, elke dag.

Reageren