PLUS 'Supporter van Schoon'

Geplaatst op 18 January 2017 om 13:00 door Test Bijenkorf

1087 keer gelezen

Er zijn bij ruim 260 PLUS supermarkten twee ‘PLUS-Supporter van Schoon’ afvalbakken geplaatst, wat PLUS als meest verantwoorde supermarkt van Nederland een actieve Supporter van Schoon maakt. Hiermee willen PLUS en NederlandSchoon het gebied rondom de supermarkten nog beter vrij maken van zwerfafval.

Dit jaar doet PLUS voor de tweede keer mee aan de 15e editie van De Landelijke Opschoondag door middel van lokale opruimacties. Het doel van de actie is om het probleem van zwerfafval onder de aandacht te brengen en een oplossing te vinden voor een schone buurt. Een schone buurt geeft ook een positief effect op het gedrag van mensen.

Op de routes tussen winkels en scholen ligt vaak zwerfafval, zoals snoepwikkels en blikjes. Dit wordt aangepakt door posters, borden en stickers, die hopelijk worden gezien door scholieren.
NederlandSchoon wil zwerfafval in Nederland voorkomen en bestrijden, dit willen zij doen door middel van campagnes, onderzoeken en samenwerkingen.
Supporter van Schoon is een landelijk initiatief gestart door Stichting Nederland Schoon voor mensen die het belangrijk vinden om in een schone omgeving te leven.

Reageren