PLUS Dierenvoeding krijgt als eerste Beter Leven keurmerk

Geplaatst op 15 February 2017 om 16:00 door Joeri Vermeer

921 keer gelezen

Supermarktketen PLUS heeft een uitgebreid vleesassortiment met een Beter Leven keurmerk. En in het tweede kwartaal van 2017 wordt honden- en kattenvoeding in blik van het PLUS Huismerk voorzien van het Beter Leven keurmerk. De smaken rund, varken en kip krijgen het Beter Leven keurmerk 1-ster, vis krijgt het ASC- of MSC-keurmerk.

Optimalisatie
Renee van Woerden, category manager van PLUS: “PLUS biedt een uitgebreid vleesassortiment met het Beter Leven keurmerk, en we zijn continu op zoek naar mogelijkheden om deze keten verder te optimaliseren. Het assortiment wordt steeds meer verduurzaamd, waarbij bovendien zoveel mogelijk onderdelen van een Beter Leven dier worden gebruikt. We zijn dan ook trots dat we – als eerste supermarkt in Nederland – aan ons assortiment dierenvoering het Beter Leven keurmerk 1-ster en het ASC- en MSC-keurmerk mogen toevoegen.”

Kwalitatief & duurzaamheid
PLUS zet zich in voor een kwalitatief goed assortiment. Verduurzaming heeft de aandacht én producten moeten lekker zijn. Dat geldt ook voor dierenvoering. De PLUS Kat paté kwam in juni 2016 met een rapportcijfer van 8,5 als beste uit de kattenvoertest van de Consumentenbond. De paté heeft volgens de Consumentenbond de hoogste voedingswaarde en bevat ingrediënten van de beste kwaliteit. Niet alleen kwam de paté als beste uit de test, hij is ook aangemerkt als ‘beste koop’. Met 0,26 cent per portie is hij namelijk de goedkoopste.

Reageren